3 Sfaturi pentru a proteja si curata podelele din piatra naturala

Podelele din piatra naturală reprezintă o adevărată investiție ce va oferi casei tale un aspect cu totul deosebit.

Cu toate acestea, la fel ca orice alt material, dacă nu este îngrijită corespunzător, urmele timpului încep să se vadă.

Chiar dacă majoritatea pietrele naturale au o rezistență sporită în fața zgârieturilor și a petelor, există și pietre naturale poroase, cărora trebuie să le acordăm un grad mai mare de atenție. Dacă la următoarea renovare intenționezi să îți instalezi marmură, travertin sau orice altă piatră naturală potrivită pentru podea, acestea trei sfaturi te vor ajuta să o păstrezi un timp îndelungat fără zgârieturi și pete.

1. Aplică pietrei naturale un sigilant

Așa cum am menționat mai sus, unele pietre naturale au un grad mai mare de porozitatea, de aceea trebuie să aplicăm cu regularitate un sigilant, pentru a ține la distanță petele și zgârieturile. Selectarea sigilantului va avea un impact semnificativ asupra duratei de viață a podelei tale, așa că alege cu grijă. Recomandarea noastră este să folosești rășină epoxidică. Pentru zonele în care riscul unor pete este mai ridicat, alege un sigilant care impermeabilizează piatra, pentru a fi sigur că stai departe de pericole.

 

2. Protejează podeaua împotriva zgârieturilor

Sigilantul protejează podeaua împotriva zgârieturilor și a petelor, dar există și soluții alternative ce pot oferi o protecție suplimentară. Una dintre ele este alegerea unor covorașe rezistente, care să rețină praful, pietricelele și nisipul de pe încălțăminte. Chiar dacă pare un truc simplu, este extraordinar de eficient pentru spațiile în care se circulă încălțat, cum ar fi birourile. Poziționează covorașul la intrarea în clădire, în fața ușii principale.

3. Curăța cu regularitate podelele din piatră naturală

Ce e bine să evităm

  • Evită produse de curățat cu aciditate crescută, cum ar fi oțetul, sucul de citrice, înălbitorul sau orice alt produs chimic.
  • Evită substanțele de curățat abrazive, cum ar fi detergenții uscați.
  • Evită aspiratoarele și alte echipamente de curățare care au suferit o uzură excesivă. Atașamentele metalice sau din plastic ale acestor echipamente pot zgâria suprafața.

Ce este bine să facem

  • Curăță cât mai des suprafața cu ajutorul unui mop moale pentru a evita așezarea particulelor de praf.
  • Folosește săpun sau produse de curățat speciale pentru pietrele naturale în cauză.
  • Șterge petele sau scurgerile cât mai repede după ce au fost făcute. Nu lăsa lichidele să pătrundă în suprafața pietrei.
  • Folosește covoare simple sau anti-alunecare pentru a proteja podeaua de daunele cauzate de nisip și pietriș.

Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul Algabeth pentru a afla și mai multe noutăți despre pietrele naturale. Până atunci, te invităm în primul showroom Stona din București, situat pe șoseaua Pipera, nr. 48. Îți dorim o săptămâna frumoasă și spor la renovat!

Comments are closed.