Podelele din piatră naturală arată bine și sunt foarte durabile oferind un echilibru perfect între estetică și funcționalitate, dar oare sunt cea mai bună opțiune pentru casa ta? La fel ca orice alt material, părerile sunt subiective, deoarece există avantaje și dezavantaje. Tocmai de aceea, am ales ca în articolul de astăzi să îți prezentăm obiectiv o parte dintre acestea, astfel încât tu să îți formezi propria opinie.
Așa că dacă te pasionează opțiunile tradiționale pentru placarea podelelor și iei în considerare investiția într-o podea din piatră naturală, te invităm să parcurgi acest articol pentru a-ți face o privire de ansamblu asupra avantajelor și dezavantajelor acestora.
1. Durabilitate
Nu există niciun dubiu că piatra naturală este materialul de construcție care are cea mai mare durabilitate și longevitate în timp. Există numeroase construcții antice și diferite atracții turistice făcute în urmă cu multe secole din piatră naturală și care încă rezistă. Acestea reprezintă dovada vie a durabilității diferitelor tipuri de piatră naturală. Așa că dacă ești în căutarea unui material rezistent pentru placarea pardoselii, ar trebui să iei în considerare folosirea granitului și a sandstone-unului.
2. Face locul să pară mai spațios
Fie că vorbim de interior sau de exterior, pietrele naturale vor face orice încăpere să pară mai spațioasă, atât timp cât sunt așezate într-un mod corespunzător. Tot ce trebuie să faci pentru a obține acest efecte este să alegi plăci cât mai largi și să ai cât mai puține îmbinări. Pe lângă acest lucru, va trebui să folosești plăci care să aibă aceeași culoare, textură și model pentru placarea pereților și a podelei.
3. Eficiență termică
Piatra naturală are această abilitate inerentă de a păstra căldura în timpul iernii și răcoarea în timpul verii. Așa că, dacă ești în căutarea unei metode sustenabile și prietenoase cu mediul prin care să reduci consumul de agent termic din casa ta, investiția într-o podea din piatră naturală se poate dovedi a fi o idee foarte bună.
4. Costuri
Probabil cel mai mare dezavantaj asociat podelelor din piatră naturală îl reprezintă costurile. Multe tipuri de piatră naturală, în special marmura și onixul, au un preț foarte mare. Pe lângă costul materialelor, instalarea plăcilor de piatră poate fi și ea destul de costisitoare deoarece trebuie făcută întotdeauna de o echipă profesionistă. Ce trebuie să știi este că prețul pietrei este stabilit de importator, iar cu cât importatorul este mai mare, cu atât prețul pietrei va fi mai mic, deoarece cantitatea pe care o rulează este una considerabilă, iar adaosul comercial se amortizează prin vânzarea unui număr mare de produse. Tocmai de aceea, ar trebui să vizitezi magazinul online www.stona.ro, care este divizia de retail a unuia dintre cei mai mari importatori și distribuitori de piatră naturală din România – Algabeth Group.
5. Mentenanța
În timp ce unele tipuri de piatră naturală nu necesită o atenție sporită pentru a-și păstra strălucirea, altele au nevoie de toată atenția pentru a fi menținute. Spre exemplu, două dintre cele mai ușor de întreținut materiale sunt marmura și onixul. Cel mai bine, înainte de a investi într-un astfel de material, asigură-te că dispui de timpul și resursele necesare pentru a păstra piatra naturală într-o condiție excelentă.
Sperăm că ai reușit să îți formezi o părere în ceea ce privește avantajele și dezavantajele podelelor din piatră naturală. În cazul în care simți că ai nevoie de mai multă informație, te invităm să citești articolele noastre precedente.