Algabeth Com SRL este beneficiarul unui proiect cu finanțare europeană!
»
Acasa » Cinci motive pentru a placa o baie cu piatra naturala
Cinci motive pentru a placa o baie cu piatra naturala
- Rezistenta la umiditate
- Nici un motiv nu este mai bun decat rezistenta la umiditate a materialului pentru a alege piatra naturala in baie. Granitul, marmura, travertinul, onixul si chiar calcarele sunt materiale rezistente la umiditate, montura lor putand insa face diferente mari intre capacitatile impermeabile ale placarii. Desi sensibilitatea la apa a pietrelor naturale variaza, in functie de densitatea compusilor, de prozitate, de origine etc., materialul in sine este cel mai eficient: rocile de origine magmatica, asa cum este si granitul, prezinta impermeabilitatea cea mai ridicata, pe cand cele mai poroase trebuie impermeabilizate la apa pentru a fi folosite langa cabinele de dus (dar nu neaparat daca sunt folosite in placari sau blaturi). La alegerea tipului de piatra conteaza si locul unde este folosita placarea sau blatul de piatra naturala, respectiv expunerea acestuia la apa.
- Aspectul
- In afara de coloritul cel mai variat posibil, piatra naturala are texturile cele mai suprinzatoare si foarte estetice, indiferent de roca. De asemenea, finisajul materialului, lucios sau mat, pune in valoare coloritul si materialul. Texturile pietrei adauga plus valoare oricarui stil. Cele mai multe bai cu piatra sunt placate de sus pana jos, dar o idee mai interesanta este folosirea ei pe anumiti pereti sau brauri. De asemenea, pot fi alternate intre ele mai multe tipuri de piatra naturala, de pilda gresia cu marmura, pentru efecte si mai impresionante.
- Sfaturi estetice: utilizarea corpurilor de iluminat mai jos de tavan pune in valoare piatra cu forme neregulate la supfata, creand un joc foarte atragator de lumini si umbre. Pentru a pune piatra in valoare puteti de asemenea folosi o cabina de dus cu pereti din sticla, transparenti. De asemenea, oglinzile vor largi optic spatiul si vor face piatra observabila din toate unghiurile, sporindu-i valoarea.
- Versatilitatea
- Piatra naturala poate fi debitata in piese mari sau mici, in elemente care pot fi folosite in zidarii aparente, dar si in foi si blaturi care pot fi montate pe orizontala si verticala. Precautii la montare: unele tipuri de piatra naturala sunt grele, iar la aducere sau in timpul unei montari neatente pot deteriora piese finite (oglinzi, chiuvete) daca sunt scapate.
- Curatarea usoara
- Piatra sa poate spala foarte usor. Este si “naturala” cand vine vorba de aceasta, din moment ce a rezistat la atatea intemperii… Exista totusi niste diferente intre un tip de suprafata si altul, de finisajul acesteia si de duritatea rocii alese. De asemenea, nu sunt recomandate curatarile acide pe nici un tip de piatra.
- Sustenabilitatea si sanatatea
- Piatra naturala e refolosibila chiar si in cazurile in care este crapata sau sparta. Daca se doreste o reamenajare, materialul ramas este disponibil pentru alte aplicatii in aceeasi casa, combinatii cu alte materiale sau poate fi recuperat pentru alte lucrari. Piatra este un material perfect sustenabil, protector cu natura, care, de asemenea, asigura si sanatatea celor care se bucura de ea in spatiul personal. Cu toate aceastea va trebui sa fiti atenti la tratamentele diverse la care este supusa piatra inainte de utilizarea in aplicatii casnice: unele tratamente sunt facute cu compusi chimici care nu isi au rostul intr-o amenajare naturala. Verificati intotdeauna necesitatea acestui tratament, cel mai bine in documentatiile de la furnizor.