Blatul de bucătărie, dulapurile și pardoseala – acestea sunt cele trei componente principale ale oricărei bucătării. Întrucât fiecare dintre cele trei elemente enumerate mai sus este disponibil într-o gamă mare de culori, alegerea unei scheme cromatice atrăgătoare poate fi destul de copleșitoare, mai ales pentru aceia care redecorează o bucătărie de la zero.
Așadar, dacă mai e puțin până când te apuci de renovat sau dacă pur și simplu vrei să acumulezi mai multe cunoștințe în acest domeniu, articolul acesta este pentru tine. Ți-am pregătit o serie de sfaturi simple și eficiente cu ajutorul cărora îți vei putea alege schema de culori perfectă.
1. Menține-o cât mai simplă
Păstrează lucrurile cât mai simple și evită să te gândești mai mult decât e cazul. Folosește accente de culoare pentru dulapurile sau blaturile de bucătărie și alege o piatră naturală, cum ar fi marmura închisă la culoare sau granitul de un negru absolut, pentru a oferi bucătăriei tale un aspect mai dramatic.
2. Adaugă lumini ambientale
În cazul în care placarea podelei cu piatră naturală nu este chiar pe gustul tău, poți folosi câteva artificii pentru a o pune în evidență. Unul dintre cele mai cunoscute este adăugarea de lumini ambientale folosind lămpi sau lampadare cu abajur din piatră naturală. Da, unele pietre au un grad de transluciditate atât de mare încât lumina becurilor pătrunde cu ușurință. După cum am menționat și la punctul precedent, e bine să alegi culori deschise, luminoase, iar pentru zidul din spatele chiuvetei folosește o culoare cât mai închisă.
3. Prima dată alege blatul
Un alt sfat util este că ar trebui să selectezi mai întâi materialul și culoarea blatului de bucătărie, iar apoi să selectezi culoarea pentru dulapuri și pentru pentru podea. Acest lucru este important deoarece blaturile de bucătărie sunt, în general, cea mai scumpă investiție în bucătărie și nu dorești să regreți alegerea acestuia din cauza unei culori nepotrivite.
4. Folosește formula „închis-deschis-închis”
O altă modalitate sigură și eficientă de a coordona culorile celor trei componente principale ale bucătăriei, blatul, dulapurile și pardoseala, este alegerea a două tonuri închise și a unui ton deschis. Se recomandă să alegi culori pale pentru blat și dulapuri, iar apoi să selectezi o culoare intensă, dominantă, pentru podeaua de bucătărie, pentru a face lucrurile să pară mai interesate.
5. Evită folosirea mai multor culori simultan
Urmărește întotdeauna o schemă cromatică formată din trei culori, pentru a crea un aspect elegant și plăcut estetic. Dacă totuși dorești să adaugi mai mult de trei culori în bucătărie, poți face asta pe zidul din spatele chiuvetei. Consideră-l un fel de loc de joacă. În plus, electrocasnicele pentru bucătărie, cum ar fi frigiderul sau cuptorul cu microunde sunt acum disponibile într-o varietate de culori, ceea ce le face ideale pentru a adăuga bucătăriei o pată de culoare. Partea și mai bună este că aceste electrocasnice nu sunt la fel de costisitoare precum blatul, dulapurile sau pardoseala, iar pe lângă acest aspect, se înlocuiesc foarte ușor. Consideră-le accesorii cromatice pentru bucătăria ta.
Sperăm că ți-au fost utile aceste sfaturi. Dacă întâmpini dificultăți în alegerea culorilor pentru blatul, mobilierul sau pardoseala din bucătărie apelează cu încredere la unul dintre consultanții noștri. Dacă ești în căutarea unui anumit model de piatră, te așteptăm pe www.stona.ro.