Cum sa iti pastrezi travertinul nou si stralucitor

Travertinul este un material de construcție prietenos cu mediul înconjurător, folosit în construcții chiar înainte de formarea Imperiul Roman. Este o piatră extrem de dură care rezistă foarte bine atât la schimbările de temperatură, cât și la expunerea prelungită la lumină. Există foarte multe clădiri din trecut, astăzi unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice, care au fost construite cu acest material. Două dintre ele sunt Colosseumul din Roma și Bazilica Sacré-Cœur din Paris. Această piatră are un aspect cu adevărat unic datorită găurilor de diverse dimensiuni ce apar în timpul formării sale când dioxidul de carbon este eliberat. Să vedem în continuare ce trebuie să faci pentru a păstra acest material la fel ca în ziua în care l-ai instalat.

Curățarea periodică

Periodic, pe blogul nostru vei găsi articole în care vom vorbi despre cum și ce trebuie făcut pentru a curăța cât mai eficient, cu minimum de efort. Cele mai importante lucruri sunt să cureți folosind o lavetă moale, să nu folosești substanțe chimice care nu sunt recomandate de producător și să faci curățenie cu regularitate.

Impermeabilizarea

Aspectul unic la travertinului este oferit de porozitatea sa crescută. Din păcate însă, acest plus la capitolul estetică are și un minus, iar acesta constă în faptul că lichidele se pot infiltra cu ușurință. Odată infiltrate, lichidele pot afecta rezistența pietrei și pot pune în pericol aspectul său exterior. Pentru a evita acest lucru, impermeabilizează piatra naturală cu rășină epoxidică cel puțin o dată pe an, iar dacă nuanța pietrei este deschisă, atunci e recomandat o dată la șase luni. Etanșarea trebuie efectuată doar de către profesioniști.

Îndepărtarea petelor

Orice pată formată de un lichid vărsat trebuie ștearsă cât mai repede, deoarece în scurt timp poate deveni permanentă. Există multe produse disponibile pe piață care pot fi utilizate pentru a le elimina. Cu toate acestea, etapa esențială este identificarea tipului de pată prezentă. O identificarea realizată corect îți va permite să folosești metoda corectă pentru îndepărtarea petelor. Cele mai comune pete sunt cele de ulei, apă, substanțe organice, vopsea, cerneală, ceară și funingine.

Dacă vrei să afli și mai multe informații despre pietrele naturale, te invităm să citești și articolele de pe blogul Stona. Îți dorim o săptămână frumoasă!

Comments are closed.