Știm cu toții că piatra naturală are o rezistență de-a dreptul impresionantă, cu toate acestea există muți factori meteorologici și multe fenomene naturale ce pot pune în pericol atât aspectul, cât și rezistența acestora. În articolul de astăzi, le vom puncta pe cele mai importante dintre ele pentru a te ajuta să le iei în calcul atunci când îți vei alege o piatră naturală pe care să o folosești în exterior.
Ploaia
Ploaia este inamicul numărul al pietrei naturale, deoarece își face apariția pe tot parcursul anului și nu putem face mai nimic pentru a ferii piatra din calea ei. Singurul lucru pe care îl putem face cu regularitate este să etanșăm porii pietrei folosind rășină epoxidică, în așa fel încât apa să nu se infiltreze. În unele zone, ploaia poate fi cu adevărat problematică, din cauza impurităților din aer ce pot conduce la deteriorarea prematură a pietrei.
Aerul sărat
Dacă ai avut până acum ocazia să vezi cum arată casele de pe coastele Mediteranei sau ale altor mări cu salinitate ridicată, ți-ai da seama rapid cât de mult influențează gradul de salinitate din aer. În cazul în care construiești într-o astfel de zonă, cum este de altfel și litoralul Mării Negre, evită finisajul lucios folosit în exterior, deoarece, în timp, va deveni ușor mat.
Cutremure
Ce-i drept, cutremurele pun în pericol orice tip de material, nu doar piatra naturală, cu toate aceste, le-am trecut în această listă, deoarece ele sunt principalul vinovat din cauză cărora pot apărea fisuri în plăcile de piatră.
Citește săptămânal blogul Algabeth și află cele mai noi informații despre pietrele naturale. Te așteptăm și miercurea viitoare.