Piatra naturală este principala opțiune a oamenilor de pretutindeni, atunci când trebuie să aleagă un material pentru a acoperi suprafața din jurul piscinei, dar și pentu marginea, pereții sau chiar suprafața din interiorul piscinei. Calcarul este o piatră naturală cu un număr imens de utilizări. Acoperirea suprafeței din jurul piscinei este doar una dintre zecile de aplicații posibile. Iar acest lucru datează de secole. Calcarul este una dintre cele mai vechi soluții pentru pavarea podelelor.
Mai jos, am enumerat pe scurt câteva dintre motivele pentru care această piatră naturală este atâ de folosită:
- Calcarul este extraordinar de durabil.
- Este un tip foarte versatil de piatră naturală
- Are un aspect estetic plăcut și completează bine orice tip de culoare aqua.
- Calcarul este foarte rezistent și poate suporta cele mai neprietenoase condiții meteorologice fără a fi afectat în mod substanțial.
- Calcarul vine într-o varietate de mărimi, forme, culori și texturi, și adaugă un plus de personalitate casei tale.
De multe ori, spațiul din jurul piscinei este mai utilizat decât piscina în sine, pentru că oamenii petrec foarte mult timp făcând plajă. Tocmai de aceea, în cazul în care pavezi spațiul din jurul piscinei cu piatra naturală și îți dorești să-și păstreze culoarea și textura din prima zi, e bine să îți iei câteva metode de precauție.
Spre deosebire de alte pietre naturale, calcarul are tendința să fie foarte poros și deloc dens. Aceste atriube îți vor aduce două mari avantaje. În primul rând, piscina ta va avea un aspect cool și modern, iar al doilea și cel mai important, mentenanța se face mai ușor decât ai crede.
Verifică periodic starea în care se află piatra
Nu doar pielea este cea care are probleme din cauza expunerii prelungite în fața soarelui. Calcarul, la fel ca multe alte pietre naturale, are aceeași problemă. Dar spre deosebire de piele, efectele sunt pe termen lung și sunt mai greu de observat. Primul dintre „simptome” este faptul că calcarul începe să-și piardă din culoarea inițială. Soluția: asigură-te că tot calcarul din jurul piscinei este acoperit cu un sigilant profesional, de calitate. Sigilantul, dacă este aplicat cu regularitate, adică o dată pe an,va crește considerabil durabilitatea pietrei tale naturale. Acest proces prin care sunt sigilați porii pietrei naturale, va oferi pietrei protecție atât împotriva soarelului, cât și împotriva sării ori a altor substanței chimice care se află în piscină, cum ar fi loțiunile de soare.
Citește în continuare blogul Algabeth pentru a afla și mai multe lucruri interesante despre pietrele naturale. Până data viitoare, te invităm să vizitezi magazinul nostru online, www.stona.ro.