Pietrele naturale sunt considerate de secole materialul ideal pentru podele, datorită aspectului elegant, al rezistenței sporite și al paletei largi de modele și culori din care poți alege. Cu toate acestea, de multe ori, tocmai această varietate din care poți alege face dificilă găsirea pietrei ideale, care să îndeplinească toate cerințele legate de estetică și care să oferă rezistență în timp. Te invităm să parcurgem împreună acest ghid rapid, format din trei pași, care te va ajuta să iei cea mai bună decizie într-un timp record.
1. Rezistența la abraziune
Una dintre modalitățile de a determina dacă o anumită piatră este potrivită pentru proiectul tău este să îi evaluezi rezistența la abraziune. Pietrele care au o rezistență la abraziune crescută au o mai mare longevitate în timp și sunt ideale pentru zonele cu trafic intens, precum scările. În funcție de rezistența la abraziune, pietrele naturale sunt clasificate în cinci grupe.
Grupa 1 – potrivite pentru pereți interiori și blaturi de baie
Grupa 2 – potrivite pentru pereți interiori, blaturi de bucătărie, blaturi de baie și podele
Grupa 3 – potrivite pentru pereți interiori, blaturi de bucătărie, blaturi de baie și podele de exterior
Grupa 4 – potrivite pentru toate utilizările de mai sus și podelele unde există un trafic ridicat
Grupa 5 – potrivite pentru orice tip de aplicație
În cazul în care vrei să știi în care grupă se încadrează piatra pe care ai ales-o, apelează cu încredere la consultanții Algabeth, online sau în showroom.
2. Piatră lucioasă sau mată
Odată ce selectezi grupa ce determină rezistența la abraziune, următorul lucru pe care trebuie să îl alegi este dacă vrei ca piatra să fie lucioasă sau mată. Pietrele cu suprafața lucioasă sunt mai potrivite pentru interior, în timp ce pietrele cu suprafață mate sunt ideale pentru zonele din exterior.
3. Estimarea materialului necesar
Poți realiza o estimarea corect abia după ce ai aflat care este lungimea, lățimea și numărul de metri pătrați al plăcilor pe care le vei cumpără. Împarte suprafața totală a numărul de metri pătrați ai plăcilor și vei afla de câtă piatră naturală vei avea nevoie. În cazul în care știi că piatră pe care ai ales-o nu este una foarte rezistentă, e bine să ai o placă de rezervă pe care să o poți folosi în cazul în care apare un eveniment neprevăzut și neplăcut.
Sperăm că îți va fi de folos acest ghid rapid. Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru pentru a afla și mai multe noutăți despre pietrele naturale. Până atunci, descoperă cele mai noi modele a pietre pe www.stona.ro