O podea placată cu marmură poate schimba întreg aspectul casei tale. Datorită esteticii sale, a naturaleții și a funcționalității sporite, va schimba intru totul imaginea de ansamblu a camerei în care este aplicată. Dar ca acest lucru să se mențină cât mai mult în timp, marmura trebuie curățată periodic, în caz contrar aceasta își va pierde aspectul ințial, dar și propritățile. Dacă este îngrijită, marmura își poate păstra decenii întregi aspectul plăcut și culorile vii. În articolul de astăzi, vom puncta principalele lucruri pe care trebuie să le faci pentru a menține marmura în cea mai bună formă și, bineînțeles, lucrurile pe care ar trebuie să le eviți pe cât de mult posibil.
Ce trebuie să faci
E foarte important să cureți cât mai repede orice picătură de lichid care se varsă pe marmură, inclusiv apa. Cu cât este lăsat mai mult, lichidul se va infiltra în porii naturali ai pietrei, iar în timp vor apărea pete greu de șters.
Podeaua din marmură trebuie cu siguranță curățată în fiecare zi. Poți folosi un burete sau cârpă moale pentru a șterge suprafețe din piatră naturală. Pentru a obține cel mai mult rezultat, folosește apă căldă
Pe lângă curățarea cu apă caldă, e recomandat ca în fiecare zi să o aspiri pentru a elimina particulele de praf și germenii de pe plăci.
Ultima, dar nu cea din urmă recomandare, este să folosești, acolo unde este cazul, un covoraș de intrare, astfel încât să nu pătrunzi pe podeaua din marmură cu încălțămintea pe care ai purtat-o afară.
Ce trebuie să nu faci
Marmura este o piatră naturală extrem de delicată, de aceea, în procesul de mentenanță întră și modul în care tu ai grijă de ea pe parcursul timpului. Unele dintre lucrurile pe care trebuie să le eviți atunci când vine vorba de marmură, sunt:
Curățarea plăcilori de marmură cu agenți chimici acizi, cum ar fi oțetul. Aceștia pot distruge în totalitate suprafața marmurei și o pot face să arate veche și neîngrijită.
Curățarea plăcilor de marmură cu agenți chimici industriali foarte puternici. Folosirea unor astfel de substanțe poate duce rapid la pierderea luciului. Folosește agenți chimici de curățare doar după ce te-ai asigurat că producătorul a recomandat substanța respectivă pentru marmură.
Lustruirea și vopsirea plăcilor de marmură fără recomandarea unui profesionist. Amoniacul din aceaste substanțe pot provoca foarte multe daune pietrei.
Pentru și mai multe informații despre marmură sau despre alte pietre naturale, vizitează-ne în showroom sau contactează telefonic unul dintre consultanții Algabeth. Te așeptăm și săptămâna viitoare pe blog pentru un nou articol.